+386 31 255 – 228 office@moxture.com

Kontaktirajte nas

Naslov

Kolodvorska cesta 2, 1290 Grosuplje, Slovenia

Mobitel

+386 31 255  – 228

Email

office@moxture.com

Pošlji povpraševanje

Pogosta vprašanja

KAJ IZSUŠUJETE S SISTEMOM MOXTURE IN KAKŠNO FUNKCIJO IMA SISTEM MOXTURE?

Moxture je sistem za izsuševanje vlažnih zidov po naravni poti in doživljenjskim izsuševanjem. Največ se ga uporablja pri starejših objektih, ki imajo slabo izvedeno hidroizolacijo, oziroma je sploh nimajo, zato nastane kapilarni vlek in zidovi se napijejo vode. Naš sistem je edini, ki dejansko izsušuje zidove in to na naraven način. Odlična rešitev je tudi za močvirnata območja, kjer je prekomerna vlažnost tal, ter tudi za območja kjer so pogoste poplave, saj ko voda zalije objekt, v trenutku ko odteče, se objekt prične sušiti.

NAŠA HIŠA JE STARA 100 LET, NIMA HIDROIZOLACIJE IN SEVEDA IMA KAPILARNO VLAGO? KAKO NAM LAHKO VAŠ SISTEM POMAGA BREZ, DA BI DELALI VELIKE POSEGE NA HIŠI (DRENAŽA, POPRAVILO HIDROIZOLACIJE,…)?

Stare hiše imajo slabo izvedeno hidroizolacijo oziroma je sploh nimajo, kar pomeni, da ima voda prost pretok in stene jo srkajo čemur pravimo kapilarni vlek. Z našim sistemom ne preprečujemo vlagi vstop v same zidove, vendar pa omogoča sprotno sušenje tisti vlagi, ki bi vstopila, zato pravimo, da je doživljenjska rešitev, saj je nemogoče, da bi se zidovi ponovno napili vode saj se sproti izsušuje zaradi kondenzatorjev. Na tak način smo uspešno izsušili že mnoge objekte, ki so še danes suhi.

ALI NAREDITE TUDI MERITVE VLAGE, TER ALI SPREMLJATE SAM POTEK SUŠENJA?

Absolutno. Meritve opravimo že na ogledu in pred samo sanacijo objekta. Spremljamo sušenje in vas obiščemo na par mesecev, napravimo meritve, da vidimo kako napreduje sam potek sušenja. Ko stopnja vlažnosti doseže normalo (ko se zadostno osušijo zidovi) se lahko nadaljuje sanacija samih zidov, ali nova fasada, beljenje,…

V NAŠI HIŠI SO PROBLEM KLETNI ZIDOVI SAJ SO PREPOJENI Z VLAGO? ALI NAM LAHKO POMAGATE?

Seveda, tudi kletne prostore lahko saniramo in osušujemo. V primeru, da ni možno opraviti našega sistema na zunanji strani objekta lahko saniramo tudi notranje prostore. V vašem primeru, bi bilo to v kletnih prostorih kjer bi izvrtali vrtine, vstavili kondenzatorje in sušenje bi se pričelo. Vendar v takem primeru priporočamo dobro prezračevanje, ali je to z okni (prepih), če so v prostoru ali pa z dobrim prezračevalnim sistemom, ki bi vlago katera bi se sproščala iz vlažnih zidov tudi odstranila iz prostora. V primeru, da potrebujete tudi rešitev prezračevanja imamo tudi za to odlično rešitev.

ŽIVIMO NA MOČVIRNATEM OBMOČJU, NAŠA HIŠA JE STARA, VERJETNO BREZ USTREZNE IZOLACIJE, PROBLEM Z VLAGO JE OGROMEN, SAJ JE VLAGA PRIŠLA ŽE V ZGORNJE PROSTORE HIŠE. ALI JE VAŠ SISTEM USTREZEN ZA TAKŠNA OBMOČJA?

Kapilarni vlek se lahko dvigne tudi do 6 metrov visoko in v kubičnem metru se lahko nabere tudi do 450l vode, kar pomeni, da lahko navlaži celotno hišo. Glede na to, da ste na močvirnatem območju je to velik problem. Naš sistem je odličen za takšne objekte, saj bo vso vlago, ki bo vstopala v zidove sprotno izsuševalo, zidovi se bodo osušili, zgornji del hiše se bo osušil. Vlaga lahko zelo poškoduje gradbene materiale in lahko vpliva na statiko stavbe. Plesen katera se razvija zaradi vlage je pa lahko zdravju zelo škodljiva.

KAKŠNA JE RAZLIKA MED KAPILARNO VLAGO IN KONDENZACIJSKO VLAGO? OD KAR SMO VSTAVILI NOVA OKNA IN VRATA SE POJAVLJA PLESEN IN KONDENZ IN NE VEMO KAKO SI POMAGATI.

Kapilarna vlaga pomeni dvig vode iz zemlje v zidove, temu pravimo kapilarni vlek. Do kapilarnega vleka pride, če ni ustrezne izolacije, hidroizolacije ali je le ta slabo narejena.

Pri kondenzacijski vlagi pa govorimo, ko imamo prostorsko vlago. Prostorska vlaga nastaja ob kuhanju, pranju, tuširanju, dihanju, sušenju oblačil v prostoru,… Ob neustreznem prezračevanju se ta vlaga nabira in kondenzira v prostoru. Zaradi vlage nato nastane plesen, plesen je otrok in posledica vlage. Najboljša rešitev za kondenzacijsko vlago je ustrezno prezračevanje, narediti vsaj 2x dnevno prepih po celotnem stanovanju ali pa ustrezni prezračevalni sistem, ki bo poskrbel, da bo zrak konstantno  krožil in s tem pripomogel k odstranjevanju odvečne vlage. Dejstvo je tudi, da je vlažen zrak veliko težje greti ali hladiti, zato imate lahko tudi večje stroške hlajenja ali ogrevanja. Z dobrim prezračevalnim sistemom – rekuperacijo lahko rešite ta problem dolgoročno. V primeru, da vas to zanima nas kontaktirajte saj imamo odlično rešitev.

MED HUDO POPLAVO, KI NAS JE ZAJELA PRED LETI IMAMO ŠE VEDNO POSLEDICE. KER SE BOJIMO, DA BO PONOVNO PRIŠLO DO TEGA PROBLEMA ME ZANIMA KAKO NAM LAHKO VAŠ SISTEM POMAGA.

Odlično vprašanje. Zalitje hiše ob poplavi je lahko velik problem, saj lahko nastane gromozanska škoda, ki se še leta pozna. Voda, ki zalije hišo se vpije v vse v kar se lahko, zidove, parket, laminat,… Ker se jo težko osuši začnejo materiali razpadati, gniti in plesneti, kar je zelo škodljivo in neprijetno. V primeru, da imate naš sistem že narejen in če pride do poplave se bo sušenje pričelo takoj, ko se voda odmakne. Če je zalilo in zapolnilo odprtine, se jih spere z vodo in potek sušenja se prične takoj. Zidovi se bodo osušili v veliko hitrejšem času kot, če bi jih sušili na druge načine. S tem bi si prihranili veliko nevšečnosti in škode.

ALI PRI VAŠEM SISTEMU UPORABLJATE KEMIKALIJE IN ALI JE ZA DELOVANJE POTREBNA ELEKTRIKA?

Ne, niti eno niti drugo. Nismo pristaši kemikalij, saj škodijo nam in okolju, ter tudi ne porabi elektrike, ali odvisnosti od nje. Narava lahko poskrbi za vse, če ji naredimo pot. Mi damo možnost naravi, da opravi svoje delo, na naraven in zdrav način.

ALI VAŠ SISTEM VPLIVA NA STATIKO ZGRADBE?

Ne, ne vpliva na statičnost zgradb. Večjo škodo dela vlaga, ki uničuje gradbene materiale, temelje in konstrukcijo. Naš sistem je popolnoma varen in seveda učinkovit.

ALI IMAMO LAHKO IZGUBO PRI OGREVANJU ZARADI NAREJENIH VRTIN? ALI SO VRTINE NAREJENE SKOZI ZID?

Ne, ni izgube, kvečjemu prihranek. Vlažne stene so neprimerno slabši izolator kot suhe, kar pomeni, da je potrebnega veliko več ogrevanja pri vlažnih stenah kot pri suhih. Vrtine ne pridejo skozi zid, vendar do določene dolžine in ker osušujejo zidove je potrebnega manj ogrevanja in seveda tudi hlajenja. Z uporabo termo barv za notranjost kot tudi fasade pa si lahko prihranite še veliko več tako pri hlajenju kot pri ogrevanju.

Prenesi knjigo "Vlaga in plesen"

V knjigi lahklo dobite več informacij o vlagi in zakaj nastane, kot tudi nekaj hitrih rešitve v borvi protiv vlagi in plesni. 
Pri resnih težavah vam bomo pomagali mi.

 

Hvala za prenos knjige