fbpx
+386 31 255 – 228 office@moxture.com

Prezračevalni sistem z rekuperacijo – REO2

REO2 je najbolj učinkovit prezračevalni sistem za kondenzacijsko vlago

Prednosti REO2 – lokalnega dvocevnega prezračevalnega sistema z rekuperacijo

  • Cenovno ugodna rešitev,
  • Vedno svež, filtriran in topel zrak, brez prepiha in zunanjega hrupa
  • Brez plesni, cvetnega prahu, virusovin odvečne vlage
  • Zagotavlja vam med 70 in 85% prihranka pri ogrevanju
  • Neomejena življenska doba izmenjevalca toplote
  • Razen menjave filtrov, servisiranje ni potrebno

Problem ki ga rešujemo

Nova okna – več vlage

Zaradi dobre zrakotesnosti sodobnih novih in obnovljenih stanovanjskih objektov je vse bolj ogrožena kvaliteta zraka v bivalnih prostorih.

Če torej v takšnem stanovanju ali hiši želite dihati resnično svež, kakovosten in zdrav zrak, morate ta odlično izolirana okna dnevno odpreti na stežaj kar nekajkrat, s čemer se, v zimskih mesecih, skoraj v celoti izniči namen še tako dobre toplotne izolacije stavbe.

Nagrajen in patentiran slovenski izdelek

Zlato priznanje koroške gospodarske zbornice za najbojšo inovacije 2022

Lokalni dvocevni prezračevalni sistem z rekuperacijo

 

Namenjen je temeljitemu in varčnemu prezračevanju prostorov z rekuperacijo.

 

Reference

Izboljšajte si življenske pogoje

Zaradi inovativne, patentirane modularne konstrukcije in izjemno lahkih ter trajnih materialov, vam lahko zagotovimo finančno najbolj dostopno svežino bivanja, brez servisiranja ali dragega vzdrževanja za več desetletij.

Kako rešujemo kondenzacijsko vlago?

  • Lokalni dvocevni prezračevalni sistem z rekuperacijo

  • Namenjen je temeljitemu in varčnemu prezračevanju prostorov z rekuperacijo.

Reo2 je namenjen za temeljito in varčno prezračevanje prostorov z rekuperacijo, kar pomeni, da segret odpaden zrak, med potovanjem na prostost, temeljito segreje svež vstopni zrak.

Glavna posebnost sistema REO2 je edinstven patentiran prenosnik toplote, ki je v celoti izdelan iz ekspandiranega stiropora, posebne toplotno prevodne folije in lepila. Hkrati v enem kosu predstavlja ohišje, zračne kanale, izmenjevalec toplote ter zvočno in termično izolacijo zraka med pretokom, zato je izdelava REO2 sistema konkurenčna in cenovno dostopna.

REO2 modul-izmenjevalec je izredno lahek, nima sestavnih delov, ki bi se lahko pokvarili, zato je trajen,  površinsko utrjen in fino obdelan. Sistem zahteva le od 0,75 m2 do 1,3 m2 prostora v debelini od 16 do 19 cm odvisno od tipa izmenjevalca ter potreb naročnika in se običajno prilepi na strop ob zunanji steni prostora.

REO2 sistem  je patentiran pri URS-IL pod št. 25751.

 

Za razliko od ENOCEVNIH STENSKI SISTEMOV rekuperacije, kjer se izmenjujeta odpadni izstopni in svež vstopni zrak skozi eno in isto stensko odprtino, se pri našem REO2 sistemu čist in odpaden zrak ne mešata in hkrati sistem ne ustvarja zračnega podtlaka ali nadtlaka v prostoru. Odprtini v steni, kjer se nahajata cevna ventilatorja, sta prekriti z izmenjalcem toplote, zato ni neprijetnega, motečega hrupa od zunaj.

Med delovanjem vstopni in izstopni zrak potujeta znotraj ohišja, izdelanega iz površinsko utrjenega stiropora po dveh ločenih, kačasto speljanih izdolbenih kanalih, ki sta pregrajena s posebno ALU folijo za prenos toplote. Zaradi velike dolžine poti zraka po kačasto zavitih kanalih in odlične toplotne prevodnosti pregradne ALU folije, je čas prenosa toplote iz izhodnega na vhodni zrak, za razliko od večine stenskih sistemov, dovolj dolg za konstanten in temeljit prenos toplote.

Prezračevani sistem REO2 varčno in tiho dovaja svež zrak z visoko stopnjo stalnega vračanja toplote iz odvedenega zraka nazaj v prostor. Z REO2 sistemom boste trajno uživali v svežem in toplem zraku, brez odvečne vlage, nevarne črne zidne plesni ali neprijetnih vonjav.

Hkrati z vedno svežim in toplim zrakom, boste prihranili tudi od 60% ( pri TURBO sistemu za večje sobe)  do 75 % variabilnih stroškov pri kurjavi pri običajno velikih sobah in spalnicah.

Zaradi inovativne, patentirane modularne konstrukcije in izjemno lahkih ter trajnih materialov, vam lahko zagotovimo finančno najbolj dostopno svežino bivanja, brez servisiranja ali dragega vzdrževanja za več desetletij.

Sistem je preprost in cenovno dostopen, univerzalen za vgradnjo v vseljena blokovna stanovanja, stare zgradbe, blokovne novogradnje, samostojne hiše, pisarniške protore ipd.

REO2 deluje pri vseh temperaturah in ne potrebuje dodatnega predgrevanja sistema. Sistem se, razen ventilatorjev in stikala, praktično ne more pokvariti in je trajen.

S svojim zelo učinkovitim in cenovno ugodnim sistemom rekuperacije oz. vračanja toplote iz izrabljenega na svež zunanji vstopni zrak ter od 6 do 10 m dolge poti znotraj izmenjevalca zraka nudi REO2 sistem v povprečju med 60 in 75 % prihrankov na kurjavi, v primerjavi z isto količino običajnega zračenja prostorov skozi okna.

V poletnih mesecih se učinek zračenja odraža tako, da v ohlajenih stanovanjih pri zračenju izstopni zrak vstopnega hladi in tako prihrani energijo za hlajenje. Zaradi vstavljenih filtrov in mrežic proti mrčesu, je sistem REO2 priporočljivo uporabljati celo leto, saj med zračenjem v prostor ne morejo zaiti komarji, muhe ter ostala mrčes, cvetni prah in druge prašne nečistoče pa se ulovijo na filtru, ki se ga občasno preprosto zamenja ali opere.

Tako uporabnikom bivanjskih ali poslovnih prostorov omogoča REO2 sistem prijetno in zdravo bivalno okolje brez vlage, slabih vonjav ali plesni.

Ugodno, enostavno in trajno!

Reo 2 je edinstven patentiran prenosnik toplote, ki je v celoti izdelan iz ekspandiranega stiropora, posebne toplotno prevodne folije in lepila.

V enem kosu predstavlja ohišje, zračne kanale, izmenjevalec toplote, ter zvočno in termično izolacijo zraka v pretoku.

Prava rešitev za vsak dom

Reo 2 je lokalen dvocevni prezračevalni sistem. Deluje po principu rekuperacije, ki temeljito in varčno prezrači vaš prostor.

Segret odpaden zrak, nasičen z ogljikovim dioksidom med potovanjem na prostorst, temeljito segreje svež vstopni zrak.

Ker ste nam Vi najbolj pomembni.

K našemu delu pristopamo profesionalno in z visoko mero sočutja do naših strank saj smo sami izkusili težave z vlago, zato vas razumemo in želimo pomagati. Ni potrebno obupati, obstajajo rešitve, tudi za vas. 

Reference Reo2 prezračevalni sistemi

“ Rada imava bolj žive barve, a REO2 sva pustila takšnega, kot sva ga dobila”, sta po treh mesecih povedala Marta in Janez in dodala:”

“ODLIČNO dela, skoraj ga NI SLIŠATI, zrak je ČUDOVIT in kar ne moreva verjeti, da nama TOPLOTA, po zamenjavi celotnega zraka v sobi, skoraj nič NE PADE. Vse kaže, da se bova tudi PLESNI znebila enkrat za vselej, kar bova seveda videla čez čas, saj sva šele vse prebarvala na novo. Res sreča, da sva vas našla. Sva že imela predračun za veliko dražji sistem, ki pa si ga k sreči nisva mogla privoščiti”

“Od kar imamo vaš prezračevalni sistem se nam več ne kondenzirajo okna in tudi plesen se je nehala razvijati v kotih. Zelo je tih in pozna se nam tudi pri ogrevanju.”

“Super smo zadovoljni. Končno smo brez strahu, da imamo po stanovanju plesen saj smo le velika družina z štirimi majhnimi otroki. Odlično!”

Prenesi katalog

Prenesite katalog in preverite zakaj je REO2 najboljši prezračevalni sistem na trgu. Efektiven, Ugoden in Tih. Ne čakajte na naslednjo zimo. Poskrbite za prezračevanje še danes. 

Moxture – REO2

Prezračevaslni sistem REO2 na učinkovit način rešujevaš dom od kondenzacijske vlage. Privoščite si bolj zdravo in prijetno življensko okolje.

M

Ni več težav z vlago

M

Ni več visokih stroškov energije

M

Ni več slabih vonjav po vlagi in plesni

N

Ostane zdravo in ugodno življenje.

Prenesi knjigo "Vlaga in plesen"

Prenesi si knjigo in ugotovi kako uspešno izsušujemo zidove v primeru kapilarne vlage.

Hvala za prenos knjige

Prenesi knjigo "Vlaga in plesen"

Prenesi si knjigo in ugotovi kako uspešno izsušujemo zidove v primeru kapilarne vlage.

Hvala za prenos knjige